 |
.:: Mezunlarla Trekking ::. 08 Mayıs 2006 Okulumuz mezunlarıyla 7 Mayıs günü Menekşe yaylasına gittik. Kalid'in sitesinde bu geziyle ilgili söylenenler:
7 Mayıs 2006 Pazar günü, KAL Dağcılık Klubü eşliğinde Menekşe Yaylası'na gittik.
Saat 07:30'da Haldun Taner önünden başlayan gezimiz 22:00'a kadar devam etti. Küçük kardeşlerimiz ve rehber öğretmenlerinin bizim için seçtikleri - her ne kadar bizlere öyle gelmediyse de - basit dereceli yürüyüş parkurunda yürüyerek, çay ve yemek molalarımızı en güzel doğal mekanlarda verdik, hepberaber doğayla başbaşa bir gün geçirdik ve kaynaşma imkanı bulduk.
Grubumuz sabah 9 civarı yol üstünde verdiği kahvaltı molasının ardından, yoğun sis nedeni ile 11:00 civarı yürüyüşümüze başladık. İlk 2 saatin sonunda en zor parkuru bitirmiş olmanın sevinci ile grubumuz, çoğunluğu sis ile kaplı manzaraya karşı ilk molasını verdi. Ardından daha kolay olan 2. parkurun sonunda, bir derenin yanındaki bir yaylada grubun 1/3'ünü bırakıp son parkuru da tamamladığımızda ise önümüzde alabildiğine uzanan, menekşe ile sıvanmış Menekşe Yaylası'na ulaştık. Orada verdiğimiz kısa yemek molasında herkes gerek birbiri ile paylaşmanın, gerekse bütün gün sırtında taşıdığı yükü azaltmanın mutluluğu ile birbirine ikramlarda bulundu!
Dönüş yolu ise, yorgun olmamıza rağmen, yolları biliyor olmanın rahatlığı ile doğadan bol bol örnekler ve resimler alarak geçti. Yol sonundaki dere kenarında verdiğimiz çay molası ile soluklanmanın ardından geçtiğimiz son tırmanışı da kısa süre tamamladık. Yine araç ile geçirdiğimiz kısa bir yolculuğun ardından vardığımız alabalık çiftliğinde hem karnımızı doyurma, hem eğlenme, hem sohbet, hem de günün kritiğini yapma fırsatı bulduk. Ve tüm katılımcıların ortak kararı ile bir "Gezi Grubu" kurmaya karar verdik. Artık sitemizin bir "Gezi Grubu" var. Biz bu gezileri artırarak devam ettirmeye kararlıyız. Sizler de katılmak istiyorsanız lütfen bizimle bağlantı kurun: 0216 347 88 43 ; bilgi@kalid.rg.tr
Fotolar: Barış Seber (Cep telefonu kusura bakmayın)  menekşe yaylası |  giderken cok sis vardı | 
| 
|  yemek yerken |  alabalık yedigimiz yer | |
|
 |